Webcast

Een webcast is een uitzending die live wordt uitgezonden via internet. Hierbij is het mogelijk om deze uitzending vooraf op te nemen maar hij kan ook direct live gestreamd worden.

Webcasten maakt het mogelijk om wereldwijd internetgebruikers mee te laten kijken naar een uitzending, denk hierbij bijvoorbeeld aan de presentatie van de jaarcijfers, persconferenties, meetings en vergaderingen. Het voordeel van webcasten is dat mensen overal ter wereld kunnen kijken en luisteren naar de uitzending of het evenement, zonder dat ze fysiek ter plaatse aanwezig zijn. Een streaming feed is daardoor veel toegankelijker dan een event zelf. Voorwaarde hierbij is dat er een internetverbinding aanwezig is.

Door middel van een Skypeverbinding is het ook mogelijk de webcast interactief te maken en bijvoorbeeld een live Q&A te organiseren, agendapunten door te lopen of een survey in de webcast te verwerken. Een webcast kan na de uitzending op het eigen Youtube kanaal geplaatst worden zodat hij later on demand teruggekeken kan worden.

Vinke Vision verzorgt alle techniek, verbindingen en logistiek die nodig is voor een webcast.