Veiligheids- en gezondheidsplan

Veiligheids- en gezondheidsplan

In het veiligheids- en gezondheidsplan staat alle informatie en maatregelen omschreven welke een gezond en veilig evenement garanderen. Een veilig evenement, maar ook een veilige werkplek voor crew en artiesten.  Het schrijven en in praktijk brengen van het plan vraagt om veel expertise en ervaring.  Wij schrijven voor elk evenement een veiligheidsplan. Een veilig verloop van het evenement is voor iedereen van belang. Door het schrijven van het veiligheidsplan is er non stop focus op de veiligheid van het evenement. Dit plan wordt besproken met de hulpdiensten en indien nodig aangescherpt met de expertise vanuit de diensten.

 Veiligheidscoördinatie

Wij werken met een ervaren team van mensen op gebied van evenement en ARBO veiligheid. Het samenstellen van het juiste team van Logistiek, security, EHBO, BHV, brandwachten en veiligheidscoördinatie vraagt bij elk evenement weer het juiste maatwerk. Onze veiligheidscoordiantor benadert het evenement vanuit veiligheid. Hij denkt oplossingsgericht mee om zo het maximale uit het evenement te halen. Voor oplevering checkt de veiligheidscoördinator het evenemententerrein aan de hand van een uitgebreide checklist. Met deze manier van werken zijn er altijd oren en ogen gericht op de veiligheid.

EHBO en beveiligers

EHBO

Wij werken met een ervaren groep EHBO’ers en artsen. Zij hebben ruime ervaring met evenementen en worden regelmatig getraind. Bij grotere evenementen leveren wij tevens een arts bij het team. We hebben een biketeam uitgerust met moderne fietsen en uitgebreide eerste hulp middelen. Daarnaast leveren wij de complete inrichting van een eerste hulp post, waaronder verbandmiddelen, AED’s, brandcards, evacuatiemiddelen, blusdekens en rolstoelen.

Brandwachten

Wij leveren gediplomeerde brandwachten met kennis en expertise in de evenementenbranche. De brandwacht controleert de locatie op brandveiligheid, vluchtroutes en blusmiddelen.

 Beveiligers

Wij werken samen met een aantal gerenomeerde beveiligingsbedrijven. Samen schrijven wij de plannen en kijken goed naar de juiste posten en posities. Gastvrijheid en pro actieve uitstraling is het uitgangspunt. We streven naar een veilig gevoel en een  vriendelijke sfeer neer te zetten.

Opleiding  & Ervaring

Al onze EHBO’ers, artsen, brandwachten en security mensen, zijn opgeleid voor en hebben ervaring in de evenementenbranche.  Regelmatig worden zij gezamenlijk getraind waardoor er een goede samenwerking ontstaat. Omdat wij met een vaste groep mensen werken, is het veiligheidsteam goed op elkaar ingewerkt