Logistiek plan

Logistiek plan

In het logistieke plan staat omschreven hoe wij alle logistieke bewegingen gestructureerd stroomlijnen. Bij het produceren van een evenement komt veel logistiek kijken. Om de logistieke stromen van te voren in kaart te brengen onderscheppen we knelpunten op locatie. Van te voren maken we een logistiek plan waarin bijvoorbeeld staat hoeveel leveranciers we verwachten met bijbehorende aanrijdroutes. We verdelen de publieksstromen in percentages onder in voetgangers, fietsers, auto en OV en denken na op welke posities verkeersregelaars nodig zijn. Indien nodig hebben wij contact met NS en andere vervoersmaatschappijen.

 In praktijk

We regelen parkeerplaatsen voor de crew en artiesten, schrijven een briefing aan de leveranciers met de juiste route en zorgen dat op locatie duidelijk is waar je moet zijn.

Verkeersregelaars

De vele auto’s bij het parkeerterrein begeleiden, mensen doorverwijzen bij een omleiding of het verkeer regelen als er op de weg wordt gebouwd. Er zijn vele situaties waarbij verkeersregelaars nodig zijn. Dit schatten wij van te voren goed in en regelen hier de juiste mensen voor. Wij stellen bij de verkeersregelaars dezelfde eisen als bij de beveiligers: gastvrij en vriendelijk.

Signage en bebording

Voor de veiligheid en de gastvrijheid naar de bezoekers van een evenement is het van belang dat de signage klopt. In 1 oogopslag moet de bezoekers kunnen zien waar de toiletten zijn, waar de EHBO is en waar de nooduitgangen zijn. Goede en mooie signage is een upgrade voor een evenement.